Gyógyfutár

Nemzetek konyhája: a bajor császármorzsa

Folytassuk sorozatunkat egy igazi bajor finomsággal. Nemcsak főételnek, reggelinek de még desszertnek is megállja a helyét. Egy igazi étel, amit bármivel lehet variálni, a szezonális hozzávalóktól kezdve a teljesen hagyományos összetevőkig. Mi most ismerkedjünk meg a bajor császármorzsával. Hozzávalók: 15 dkg finomliszt 2,5 dl tej 4 db tojás 1 evőkanál vaj 1 dl rum 1… Tovább »

Csokoládégolyó avokádóval

Egy nagyon különleges édesség receptet hoztam. Eltérünk a megszokott, jól ismert trüffel golyótól, ínycsiklandozó avokádóval készítjük. Ez nem csak egészségesebb, de biztos vagyok benne, hogy Mindenki imádni fogja! Hozzávalók: 1 db érett avokádó 25 g barna cukor 150 g étcsokoládé (60%-nál ne legyen kevesebb) holland kakaópor a forgatáshoz Elkészítés: Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el… Tovább »

Ribizlis mini pite

Egy igazán gyümölcsös finomság mini változatban! A jól megszokott pite receptet egy kicsit felturbózva láthatjuk viszont, isteni és gyönyörű piros ribizlivel! Vendégvárónak tökéletes, nem sok és nem is kevés, a siker garantált lesz! Hozzávalók: A tésztához 60 dkg rétesliszt 30 dkg margarin 10 dkg porcukor 4 tojássárgája 2 dl tejföl 1 csomag sütőpor 1 db… Tovább »

Pisztáciafagyi: az örök kedvenc

Pisztácia és fagyi? Igen! És ha megkóstolod nem is akarsz majd más milyet enni. Egy isteni, krémes pisztáciafagyi receptet mutatok Nektek! Tökéletes desszert a családnak, vagy vendégvárónak is nagyszerű választás. Hozzávalók: 10 dkg sós pisztácia héjából kibontva 5 dl tejszín 5 dl tej 15 dkg cukor (ha nem szeretnél annyira édeset akkor elég 5 dkg… Tovább »

Áfonyás túrókrém: a sütés nélküli desszert

A nagy melegben nem jó egész nap a forró sütő mellett állni.  Ezért egy nagyon egyszerű pohárkrém receptet mutatok, ami pillanatok alatt elkészül és még a sütőt sem kell beizzítani hozzá. Ajánlom azoknak, akik egy hűsítő desszertre vágynak! Hozzávalók: A túrókrémhez: 25 dkg túró 12,5 dkg mascarpone 7,5 dkg cukor 2 dl tejszín 1 citrom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!