Gyógyfutár

Zöld fűszeres gomba füstölt mozzarellával

Imádom azokat az ételeket, amihez alig kell alapanyag, viszont nagyon jól passzolnak az ízek. Az sem baj, ha nem kell ezek után órákig mosogatni. Húsmentes  és gyorsan elkészíthető vacsora. Azonnali fogyasztásra javaslom! Hozzávalók:  40 dkg matsutake ( vagy más erdei gomba)  2 ág rozmaring 3 evőkanál frissen aprított snidling ( metélőhagyma) 25 dkg mozzarella 4… Tovább »

Gombagyűjtés és annak fontos szabályai

Sokak számára a gomba egyenlő a boltban kapható, termesztett csiperkével. Pedig ha tudnák, mennyire változatos ízvilágot kínálnak az erdők-mezők gombái! Amellett, hogy különleges gasztronómiai élményhez juthatunk általuk, még nagyon egészségesek is. Magas fehérjetartalmuk miatt húspótlóként is fogyaszthatjuk őket, emellett sok D-, B-vitamint, káliumot, foszfort és vasat is tartalmaznak. Ugyanakkor, ha erdei gombákkal szeretnénk kiegészíteni táplálkozásunkat, az nagyon nagy… Tovább »

Gyógyító kalaposok

Általános ismereteink szerint, (amit még biológia órán szerezhettünk) jól tudjuk, hogy a gombák különlegessége abban rejlik, hogy az élővilág egy önálló országát alkotják. A pontos kutatások előtt még a növényekhez sorolták őket, de később  állati eredetű alkotó elemeket is felfedeztek bennük. Gasztronómiai felhasználása széleskörű és változatos nem csak a vegetáriánus táplálkozásban, hanem a húsfogyasztók körében is. Számtalan az ember… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!