Gyógyfutár

Pikáns csirkeszárnyak

Engedjük el ezen a hétvégén a kést meg a villát és együnk csirkeszárnyat! Bepácolva egy igazán pikáns ízű húsételt tudunk készíteni, köretnek szinte bármi passzol hozzá, illetve bármilyen mártogatós mellett is meg állja a helyét. Hozzávalók: (12db csirkeszárnyhoz) 12 db csirkeszárny 1,5 dl olaj 1 dl fehérbor 1 evőkanál balzsamecet 3 evőkanál méz 2 kiskanál… Tovább »

Nemzetek konyhája: a ropogós pekingi kacsa

A pekingi kacsa Kína egyik nemzeti étele, már a császári idők óta készítik. Nagyon közkedvelt fogás, leginkább a vékony, ropogós bőréért szeretik annyira. Hagyományosan a bőrrel és kevés hússal tálalják. Kínában kifejezetten ehhez az ételhez tenyésztett kacsák vannak, 65 napig nevelik és ezután vágják le őket. Fűszerezés után pedig már rakják is a sütőbe. De… Tovább »

Grillezett csemegekukorica: a kihagyhatatlan köret

Nyáron mi sem esik jobban, mint a szabad levegőn grillezni a barátokkal, egy hideg üdítőt kortyolgatva. És ha már grill, akkor szinte elengedhetetlen nyári köret a kukorica. Számos elkészítési módja van, a grill mellett serpenyőben és sütőben is elkészíthető. Valaki a hagyományos, sózott kukoricát részesíti előnyben, de ma egy igazán fűszeres, vaj szószos receptet mutatok… Tovább »

Csőben sült zöldséges burgonya

A hagyományos rakott burgonyát kevés ember van, aki nem kóstolta. Most egy zöldségekkel teli, bazsalikommal fűszerezett receptet osztok meg veletek. Aki hiányolja belőle a húst, az kiegészítheti a receptet sonkakockákkal, kolbászkarikákkal, vagy akár csirkemell csíkokkal is. Hozzávalók:4 nagy szem héjában főtt burgonya1 csokor friss bazsalikom1 fej vékonyra karikázott lilahagyma1 kisebb fej brokkoli2dl főzőtejszín, só, borsparmezánsajt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!