Gyógyfutár

Jajj, de kis édes!

Kevés olyan étel van, amelynek ekkora rajongó tábora lenne. Nem csak azért, mert tudjuk, hogy a méhek kitartó és áldozatos munkájából származik, hanem azért mert olyannyira begyűrűzött a köztudatba a gyógyító hatása, hogy nincs ember aki ne tudna erről. Sűrűn hallottuk gyerekkorunkban a megfázásos-torokfájós időszakban: Egyél egy kis mézet, igyál egy kis mézes teát. Csodák… Tovább »

Parajdi sót az ételekbe!

A boltok polcain nagyon sok féle-fajta só található. És a sónál mindig fontos kérdés, hogy vajon melyik az a fajta, amivel támogathatjuk az egészségünket és szervezetünket egyaránt. Az egyik legegészségesebb só az erdélyi Parajdi só. Miért fontos a só a szervezet számára? A só, más néven a nátrium-klorid szinte nélkülözhetetlen a szervezet számára. Jelentősen befolyásolja… Tovább »

Fűszerpatika: vagyis otthoni fűszereink gyógyhatása 2.

Ahogy a korábbiakban is láthattuk, a konyhában található mindennapos fűszerek, melyeket ételeink ízesítésére használunk, azok nem csak erre jók. Bizony van köztük nagyon sok, aminek számos gyógyhatása van és bátran használható arra, hogy javítsuk egészségünket. Néhány növény annyira alap része a konyhának, hogy nem is gondolnánk mi más mindenre is jó. Lássuk! Szerecsendió: hangulatjavítónak tökéletes…. Tovább »

Fűszerpatika: vagyis otthoni fűszereink gyógyhatásai.

Mi a magyarok nagyon szeretjük a különböző fűszereket, legyen az erős vagy kissé kesernyés. Nagyon sok fajtát használunk és számos ételhez használunk fűszereket.  Van jó néhány olyan fűszer ami nemcsak jó ízt ad az ételeinknek, de gyógyhatása is van. Szerintem nagyon sokan vannak úgy, hogy használják meg szeretik is az adott fűszernövényt, de nem tudják,… Tovább »

Bors helyett borsikafű! Neveld cserépben!

Nem sokan sejtik, de az emésztési zavarok hátterében bizony,  túl fűszerezett ételek dobogós helyen állnak. A  fekete borsot előszerezettel használja markáns íze miatt a magyar konyha. nem kevés embernél jelentkezhet elfogyasztása után ismeretlen eredetű hasi diszkomfort érzés. Jobb ha ilyenkor enyhébben fűszerezzünk, vagy lecseréljük a fekete borsot, borsikafűre. Neveld fel saját magad, akár a kertedben,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!