Gyógyfutár

Friss paradicsomsaláta mozzarellával

Az egyik kedvenc zöldségem a paradicsom. Magában is imádom, köretként, de a sütve is isteni finom. Egy nagyon könnyű, nagyon gyors salátát mindenki szívesen fogyaszt. Ráadásul ha még megbolondítjuk mozzarellával akkor még finomabb. Ez az üde, nyár, könnyű saláta megállja a helyét a nyári asztalon, még önmagéban is fogyasztható főétel nélkül. Hozzávalók: 4 db paradicsom… Tovább »

Kihagyhatatlan borvidékek az országon belül!

Ősszel sem kell messzire menni, ha egy csodálatos, kultúrában gazdag helyre vágyunk. Sőt, még az ország határt sem kell átlépni, hiszen hazánk bővelkedik a szebbnél-szebb helyekben. Hazánkban mindig is fontos szerepet kapott a bor és a magyar gasztronómiában is kiemelkedő helyes van, nem is beszélve arról, hogy sok olyan borunk is van ami világszínvonalon elismert… Tovább »

30 nap és itt a spárgaszezon!

  A közönséges spárga (Asparagus officinalis) a spárgavirágúak rendjébe és a spárgafélék családjába tartozó faj. Népies nevei: csirág, nyúlárnyék. Zsenge, megvastagodott hajtásai fogyaszthatóak. Színe alapján megkülönböztetünk halványított (halványító, vagy fehér), lila és zöld spárgát. A növény szárát jól emészthető rostok alkotják. A hajtások A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdagok. Zsírtartalma jelentéktelen, nem tartalmaz… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 6.nap: Citromos zöld almaleves

Egy csupa húsos hét után már fellélegzik a bendőm, ha ehet valamit ami igazán könnyed és gyümölcsös. A zöld alma olyan  alapanyag egész évben könnyen beszerezhető és nem is a legdrágábbik közé tartozik.   Hozzávalók:  4 nagyobb zöld alma  ( én Granny fajtát használtam) 1 teáskanál fahéj 1/2 csomag főzéses pudingpor 1 citrom reszelt héja és… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 1.nap: Borsóleves mentával

A klasszikus borsólevest még tizenéves fejjel meg szerettem volna tanulni, hogyan kell  elkészíteni. Úgy gondoltam nem nagy mutatvány. Akárhogy erőlködtem és álltam Anyu szoknyája mellett, mégsem lett olyan. Aztán úgy döntöttem, hogy évek múltán megalkotom a “saját” borsólevesemet. Azóta csak így készítem, és ha Anyu félét szeretnék enni, akkor szépen kisírom, hogy főzzön egyet és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!