Gyógyfutár

30 nap és itt a spárgaszezon!

  A közönséges spárga (Asparagus officinalis) a spárgavirágúak rendjébe és a spárgafélék családjába tartozó faj. Népies nevei: csirág, nyúlárnyék. Zsenge, megvastagodott hajtásai fogyaszthatóak. Színe alapján megkülönböztetünk halványított (halványító, vagy fehér), lila és zöld spárgát. A növény szárát jól emészthető rostok alkotják. A hajtások A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdagok. Zsírtartalma jelentéktelen, nem tartalmaz… Tovább »

Fűszerezzünk Parajdi sóval!

A kereskedelemben többféle só is kapható, és mindig felmerül a kérdés, hogy melyikkel is támogatjuk leginkább az egészségünket. A kősók közül az egyik legismertebb és legjobb minőségű az erdélyi Parajdi só. Miért van szükségünk sóra? A só, azaz a nátrium-klorid az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Szabályozza a szervezet folyadékháztartását, segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában. Jelentősen… Tovább »

Borsozzunk!

A receptek nagy részében állandó szófordulat: ” ízlés szerint sózzuk és borsozzuk”. Valóban ízlés dolga, hogy mennyire fűszerezzük ételeinket.  Az általános feketeborson kívül akad másfajta bors is, amivel ízesíthetjük megszokott ételeinket. Ezeket vesszük sorra: Szegfűbors Íze a borséra emlékeztet, illatában mintegy a szegfűszegé, a szerecsendióé és a fahéjé keveredik. Ráncos héja sötét- vagy vörösesbarna, illata… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!