Gyógyfutár

Nem csak újévkor kell lencsét enni!

A lencsének újévkor nagyon sok hagyománya van, többek között a pénz jelképe. A babona szerint, ha újévkor lencsét eszünk, akkor gazdagabbak leszünk. Ez csak babona, de bizonyítottan sok jótékony hatása van a szervezetünkre és egészségünkre, ezért érdemes gyakrabban is fogyasztani ezt a finom ételt. Rosttartalom: nagyon magas rosttartalma miatt bátran eheti az, akinek emésztési problémája… Tovább »

Gomba! Gomba! Gomba! Minden mennyiségben!

Még javában tart a gombaszezon, egészen tavasztól késő őszig bővelkedhetünk a finomabbnál finomabb gombákban. És nem csak az ízük jó, de számos jótékony, egészségre hasznos tulajdonsága van, ami mellett nem szabad elmenni. Ezért ismerjük meg közelebbről ezeket az élettani hatásokat! Vitaminok, ásványi anyagok: nagy mennyiségben tartalmaz D-vitamint, B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint. Ásványi anyagokból található benne… Tovább »

Nemzetek konyhája: az olasz bruschetta

Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják. Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet… Tovább »

Nemzetek konyhája: Ukrán borscs – vagyis céklaleves

Mit szólnátok hozzá, ha hétről hétre egy-egy nemzet ételével ismerkednénk meg? Kezdetnek egy ikonikus borscs levessel kezdjük. Ez leginkább a szláv országokban népszerű, főként Ukrajna, Oroszország, Lengyelország vagy Litvánia kedvelt étele. Ez a leves céklából készül, ahány nemzet, annyiféle módon készítik el. Mi most nézzünk meg egy ukrán receptet. Hozzávalók: 40 dkg cékla 60 dkg… Tovább »

Zöld fűszeres gomba füstölt mozzarellával

Imádom azokat az ételeket, amihez alig kell alapanyag, viszont nagyon jól passzolnak az ízek. Az sem baj, ha nem kell ezek után órákig mosogatni. Húsmentes  és gyorsan elkészíthető vacsora. Azonnali fogyasztásra javaslom! Hozzávalók:  40 dkg matsutake ( vagy más erdei gomba)  2 ág rozmaring 3 evőkanál frissen aprított snidling ( metélőhagyma) 25 dkg mozzarella 4… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!