Gyógyfutár

Fokhagymakrémleves tejszínnel – a megfázás ellenszere

Ahogy azt a korábbiakban megtudhattuk, a fokhagyma nagyon jó gyógynövény, amellett hogy az egyik legjobb fűszernövény. Érdemes az ételeket ezzel ízesíteni, mert olyan vírusölő és baktériumölő hatása van, hogy felveszi a harcot a megfázással és erősíti az immunrendszert. Egy nagyon finom, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető tejszínes krémleves receptjét ismerjük meg ma.  Hozzávalók: 7 dl… Tovább »

A csodatévő fokhagyma

Nemcsak fűszernövény, de nagyon hasznos gyógynövény is a fokhagyma. Hatását leginkább nyers formájában fejti ki, de vannak különböző kapszulák, melyek ugyan úgy tartalmazzák a fokhagyma jótékony hatásait. Télen az egyik leghatékonyabb megoldás a megfázásra, és az immunrendszer erősítésére. Számos vitamint, enzimet és ásványi anyagot tartalmaz, ami elengedhetetlen a szervezet számára, ezek segítségével sokkal ellenállóbb lesz… Tovább »

Kezeket fel, aki szereti a szilvát!

Csak pár napja, hogy berobbant az ősz, és nem is hazudtolja meg magát, máris néhány fokkal hűvösebb van. De az időjárás mellett a szezon gyümölcsei is cserélődnek, a finom, lédús dinnyét leváltja a szintén nagyon egészséges szilva, alma és a szőlő. A mai napon a szilváról tudunk meg többet. Egy szintén nagyszerű gyümölcsről van szó,… Tovább »

Uborkát uborkával!

Az uborka a zöldségek közül is kiemelkedő, külsőleg és belsőleg is egyaránt hasznos a szervezetnek. Sokan nem tartják fontos zöldségnek, mert a többihez képest alacsonyabb az ásványi anyag tartalma és kevesebb vitamin is található benne, de más számos hatása miatt ki kell emelni. Ráadásul az uborka szinte egész évben elérhető, így az év minden szakaszában… Tovább »

Egres – ismerjük meg közelebbről

Ennek a kevesek által ismert és fogyasztott gyümölcsnek nagyon sok féle neve van. Sokan egresként ismerik, de van aki piszkeként vagy köszméteként emlegeti. Ez egy nagyon igénytelen növény, viszont annál finomabb és egészséges is.  Ez a növény főleg a hegyvidékeken terem, termése egy kissé szőrös, átlátszó héjjal. Színe egészen a zöldtől a vörösig terjed. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!