Gyógyfutár

Spenótos penne – a 10 perces vacsora

Nem mindig van idő két fogásos vacsorát vagy ebédet készíteni? Itt a gyors és egyszerű megoldás! Zöldséges, tejszínes és még tészta is van benne, ez már csak isteni finom lehet! Lássuk hogyan készül a tejszínes, spenótos penne. Hozzávalók: 2 csokor spenót 2 dl tejszín 3 gerezd fokhagyma 3 dkg vaj 50 dkg penne tészta só… Tovább »

Tejszínes, krémes gombaleves

Egy isteni krémes, tejszínes, sűrű meleg leves. Gyorsan könnyen elkészíthető és már is rakható az asztalra. Lássuk a receptet. Hozzávalók: 40 dkg csiperkegomba 2 dkg szárított vargánya 8 dl húsleves alaplé 2 dl tejszín 5 dkg margarin 1 vöröshagyma só, bors Elkészítés: A szárított gombát először áztassuk vízbe, majd a megtisztított csiperkegombát szeleteljük fel. A… Tovább »

Zöldséges-sonkás kuszkusz

Egy nagyon finom, nagyon laktató receptet hoztam, az egyre kedveltebb kuszkuszból. Gyorsan elkészül, pillanatok alatt már az asztalra is rakható, meg állja a helyét ebédként és vacsoraként is. Hozzávalók: 10 dkg kuszkusz 1 cukkini 25 dkg csiperkegomba 10 dkg sonka feta sajt ízlés szerint 1 kaliforniai paprika vaj só, bors Elkészítés: A kuszkuszt öntjük le… Tovább »

Pikáns csirkeszárnyak

Engedjük el ezen a hétvégén a kést meg a villát és együnk csirkeszárnyat! Bepácolva egy igazán pikáns ízű húsételt tudunk készíteni, köretnek szinte bármi passzol hozzá, illetve bármilyen mártogatós mellett is meg állja a helyét. Hozzávalók: (12db csirkeszárnyhoz) 12 db csirkeszárny 1,5 dl olaj 1 dl fehérbor 1 evőkanál balzsamecet 3 evőkanál méz 2 kiskanál… Tovább »

Nemzetek konyhája: a kínai knédli – vagyis a töltött gőzgombóc

Újra ismerkedjünk meg egy nemzet különleges ételével. Ma a kínai knédli receptjét hoztam, ami isteni finom, nem nehéz elkészíteni és szinte bármivel megtölthetőek a gombócok. Ugye a knédli nem más, mint egy töltött gombóc, melyet gőzöléssel készítenek. Hozzávalók: Gombóchoz (8db): 150 g liszt 7 g sütőpor 1 dl langyos víz 1 evőkanál olaj 1 kiskanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!