Gyógyfutár

Lencsefőzelék – a sulis ebédek elengedhetetlen része

A minap a lencse jótékony élettani hatásait vettük sorra, éppen ezért ma egy nagyon finom lencsefőzelék receptjét tanuljuk meg. Nem tudom ki hogy van vele, de számomra mindig az iskolai ebéd jut róla eszembe. Maga a lencse nagyon finom, és már azt is tudjuk, hogy nagyon egészséges, éppen ezért néha-néha fogyasszunk lencséből készült ételeket. Hozzávalók: … Tovább »

Gulyásleves – az igazi rusztikum

Nem ismerek olyat, aki ne imádta volna és a mai napig ne imádná a nagyi főztjét. Így van ez a gulyáslevessel is. Egy nagyon hagyományos, nagyon magyar étel, amit csakis imádni lehet, legalábbis én imádom! Egy rendes magyar háztartásban elengedhetetlen, tartalmas leves. Lássuk hogyan is készül. Hozzávalók:  50 dkg marhalábszár 50 dkg krumpli 0,5 liter… Tovább »

Sárgaborsó krémleves

Mára egy nagyon finom és könnyen elkészíthető levest hoztam, hiszen ebben a hideg napokban nagyon jól esik egy kis melegség! Ráadásul nincs s finomabb, mint egy krémes leves! Lássuk hogyan készül a sárgaborsó krémleves! Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó 5 dl alaplé 5 dl víz 1 vöröshagyma 2 dl főzőtejszín só Elkészítés:  A vöröshagymát megtisztítjuk és… Tovább »

Hagyományos töltött káposzta az ünnepi asztalra

Itt az ideje, hogy az ünnepi asztallal is foglalkozzunk, a mézeskalács és a bejgli mellett az ünnepi vacsora elengedhetetlen fogása a töltött káposzta. Legalábbis mifelénk. Ezért lássuk ennek az isteni ételnek az elkészítését, hagyományosan, ahogy  a nagymamám készítette. Hozzávalók: 1 kg darált hús 20 dkg rizs 1,5 kg savanyított káposztalevél 50 dkg savanyított apró káposzta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!