Gyógyfutár

Forró csoki otthon – krémesen és gyorsan

Ebben a hideg időben jól esik bekuckózni a meleg szobába, és mi sem jobb, mint egy jó könyv társaságában egy bögre forró csokit kortyolni. Ezért most egy könnyen elkészíthető forró csoki receptet, hoztam, amit bárki bátran elkészíthet, nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fogják! Hozzávalók: 40 g cukor 8 dl víz 5… Tovább »

Befőzés: ribizli lekvár gyümölcsdarabokkal és a hagyományos cseresznyelekvár 3 összetevőből

Folytassuk a befőzést, mert nyáron minden úton útfélen gyümölccsel találkozunk. Készítsünk egy finom, egész gyümölcsdarabos ribizli lekvárt és egy édes cseresznye lekvárt. Lássuk! Ribizli lekvár:egész gyümölcsdarabokkal Hozzávalók: 2 kg ribizli 70 dkg cukor 1 csomag 2:1 arányú befőző dzsemfix víz Elkészítés: A ribizlit alaposan megmossuk, és szemekre szedjük, majd egy kevés vízben feltesszük főni. A… Tovább »

Befőzés: A nagyi sárgabarack lekvárja és tartósítószermentes málna lekvár

Mit szólnátok, ha isteni lekvárokat készítenénk? Itt a nyár, rengeteg gyümölcs, amiből finom lekvárokat és dzsemeket lehet készíteni, és nincs is annál jobb, amikor egy téli napon az általunk készített finomságot kenhetjük a reggeli pirítósra. Hétről hétre megismerkedünk a különböző gyümölcsök befőzésével. Kezdjük a sárgabarack és a málna lekvárral. Sárgabarack lekvár: mert mindig a nagymama… Tovább »

Gyümölcscukor okozta hasi panaszok

A hasi panaszoknak számtalan okuk lehet, a súlyos betegségektől kezdve a stresszig vagy az ételérzékenységig bármi előfordulhat. Sokszor még az orvosoknak is nehéz felállítani a diagnózist, különösen akkor, ha a képalkotó eljárások sem mutatnak ki semmi rendellenességet. Egyeseknél a gyümölcscukor fogyasztása válthatja ki a kellemetlen tüneteket, erről írunk bővebben cikkünkben. A fruktóz intolerancia A gyümölcscukor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!