Gyógyfutár

Zellerszáras gnocchi leves

Tört már Rád az az érzés, hogy úgy ennél valamit, amit csak Anyukád tud isteni finomra elkészíteni? Rám elég sűrűn. Mivel gyerekkoromban csak hosszas könyörgés árán lehetett levest diktálni belém, ezért a legkülönbözőbb történetekkel álltak elő a szüleim. A mamánál a lebbencsleves “lepedő leves” volt. Szentül hittem, hogy felkockázott lepedőből van, a  grízgaluskáról pedig azt… Tovább »

Így, még biztos nem készítettél el smack tésztát!

Tudom, tudom, tudom. A smack tésztát vagy lehet szeretni, vagy egyenesen irtózik tőle az ember. A felállás akkor viszont tagságos, amikor a párod nem eszi, te meg épp lazulós napot tartanál és nincs kedved mást főzni, csak 30 percen belül túl akarsz esni a vacsora készítési procedúrán. A helyzetet nehezíti, ha szigorú diétát kell követned…. Tovább »

Csirkés édesköményes frittata

Az édeskömény jellegzetes ízét, nem mindenki kedveli, aki azonban a rajongótábor tagja, annak egy pofonegyszerű  4 alapanyagból készülő egytálétel receptjével kedveskedünk! Kötényeket fel, fakanalat a kézbe!  Hozzávalók:  10 db tojás 2 db édeskömény gumó 20 dkg vörös cheddar sajt 50 dkg csíkokra vágott csirkemell fűszerek   Elkészítés:  A csíkokra vágott csirkemellet  kevés olajon megpirítjuk. Ízlés… Tovább »

Teriyaki csirke szezámos hajdinatésztával

Teriyaki egy, a japán konyhában használatos főzési technika, amiben az ételt szójaszósszal, mirinnel és cukorral roston sütik vagy grillezik. Ma már minden nagyobb üzletben megvásárolható az előre elkészített szósz, mely az alábbi recept fontos alkotóeleme.  Hozzávalók a csirkéhez: 4 evőkanál teriyaki szósz50 dkg csirkemellfiléigény szerint földimogyoró-olaj Hozzávalók a tésztához: 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld2 evőkanál pirított… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!