Gyógyfutár

Valóban gyógynövény a csicsóka?

 A csicsóka (Helianthus tuberosus) az őszirózsafélék családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény. Észak-Amerikából a 17. század elején került Európába. Közeli rokonságban áll a napraforgóval. Tavasszal akár össze is lehet őket téveszteni, de később már nem, mert a csicsóka sárga virágai a napraforgóéhoz képest kicsinyek, és jóval később, augusztus elején nyílnak. A növény szára (azonos talajviszonyok között)… Tovább »

Csócsálj csicsókát!

Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető – naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek belőle. Mi most a csicsóka lepény receptjét osztjuk meg veletek!  Különösen hasznos súlyfelesleggel élők számára illetve  cukorbetegségnél ajánlják, valamint a bélflóra regenerálásához, de ezen túlmenően is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!