Gyógyfutár

Ciroklisztes almás mazsolás kalács

Korábbi bejegyzésünkben szó esett arról, hogy a cirokliszt milyen sokféle módon beilleszthető bármilyen étrendbe. Legyen az egy gluténmentes diéta vagy egy 160 grammos szénhidrát diéta. Aki hiányolta a cikk végéről a receptet, az most megkapja: Íme egy tesztelt almás-ciroklisztes kalács. Hozzávalók:  4 tojás 1 bögre cirokliszt 1/2 bögre zabpehelyliszt 2 nagyobb édes alma ( én… Tovább »

Lányok, seprűket elő-Süssünk cirokliszttel

A cirok, vagy más néven cil vagy cirköles Afrika, Etiópia és Szudán területén őshonos, de ma már számos területen termeszthetik, ahol meleg mérsékelt éghajlat a jellemző. Az egyik ősi gabonaféle, a világon az ötödik leggyakrabban termesztett gabona. Ez egy magas, széles levelű pázsitkóró, hazánkban csak a második világháború idején kezdték nagyobb területen termeszteni. Több fajtája… Tovább »

Lisztek a reform polcról. Ezeket ne hagyd ki!

A tudatosan élők és a reformkonyha hívei már évek óta tudják, hogy a fehér liszthez képest mennyivel egészségesebb a teljes kiőrlésű verzió, és a zablisztet, rozslisztet is jól ismerik. A fejlődés azonban a reform élelmiszerek területén sem állt meg, cikkünkben 6 olyan különleges lisztet mutatunk be, amelyekről talán még nem hallottunk, de érdemes beépíteni őket… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!