Gyógyfutár

Pár korty pink lötty

A cím mókásan hangzik, de most valóban a cékla és a céklalé rendszeres fogyasztása miatt ragadtam billentyűzetet. Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni – illetve vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. A cékla termesztése ráadásul cserépben is pofon egyszerű. Levelei felhasználhatók különféle salátákhoz, szendvicsekbe, de akár főzeléket vagy frissítő smoothie-t is készíthetünk belőle. Növeli… Tovább »

6+1 gyógyhatása a céklának!

Egy igazi téli vitaminbombát ismerünk meg ma! Nem csak isteni zöldség, de emellett egy nagyon hasznos gyógynövény is. Már nagyanyáink is használták bizonyos tünetek kezelésére, és napi 1 marék cékla csodákra képes a szervezetünkkel. Döbbenetes, hogy mennyi mindenre nyújthat gyógyírt. 1. Vitaminok, ásványi anyagok: a téli időszakban talán a legfontosabb vitaminforrás, hiszen tartalmaz C-vitamint és… Tovább »

Szuper élelmiszerek tárháza!

Mik is azok a “szuperélelmiszerek”? Ez a szó tartalmaz minden olyan ételt, gyümölcsöt, zöldséget melyek tápanyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag. Ezek az élelmiszerek önmagukban is jótékonyak hatnak a szervezetünkre. Számos ilyen élelmiszert sorolhatnánk, de most nézzük meg a legfontosabbakat! Gabonafélék: ide tartozik például a köles, zab, tönköly, bulgur, hajdina, a barna rizs, ezekkel változatossá tehetjük… Tovább »

Nemzetek konyhája: Ukrán borscs – vagyis céklaleves

Mit szólnátok hozzá, ha hétről hétre egy-egy nemzet ételével ismerkednénk meg? Kezdetnek egy ikonikus borscs levessel kezdjük. Ez leginkább a szláv országokban népszerű, főként Ukrajna, Oroszország, Lengyelország vagy Litvánia kedvelt étele. Ez a leves céklából készül, ahány nemzet, annyiféle módon készítik el. Mi most nézzünk meg egy ukrán receptet. Hozzávalók: 40 dkg cékla 60 dkg… Tovább »

6 zöldségféle, amellyel tehetsz egészségedért

Zöldséget enni bármikor egészséges, ám vannak olyan zöldségfélék, amik kiemelkednek egészségre gyakorolt hatásaikkal. Ismerjük meg, és tegyük őket a tányérra gyakran! Brokkoli: A zöldségek nagyágyúja, rákmegelőző hatását már több kutatás is bizonyította. A benne található szulforafan nevű anyag segítheti a daganatos sejtek elpusztítását célzó folyamatok beindítását a testben (ám természetesen az orvosi kezelést nem helyettesítik… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!