Gyógyfutár

Bors helyett borsikafű! Neveld cserépben!

Nem sokan sejtik, de az emésztési zavarok hátterében bizony,  túl fűszerezett ételek dobogós helyen állnak. A  fekete borsot előszerezettel használja markáns íze miatt a magyar konyha. nem kevés embernél jelentkezhet elfogyasztása után ismeretlen eredetű hasi diszkomfort érzés. Jobb ha ilyenkor enyhébben fűszerezzünk, vagy lecseréljük a fekete borsot, borsikafűre. Neveld fel saját magad, akár a kertedben,… Tovább »

Borsozzunk!

A receptek nagy részében állandó szófordulat: ” ízlés szerint sózzuk és borsozzuk”. Valóban ízlés dolga, hogy mennyire fűszerezzük ételeinket.  Az általános feketeborson kívül akad másfajta bors is, amivel ízesíthetjük megszokott ételeinket. Ezeket vesszük sorra: Szegfűbors Íze a borséra emlékeztet, illatában mintegy a szegfűszegé, a szerecsendióé és a fahéjé keveredik. Ráncos héja sötét- vagy vörösesbarna, illata… Tovább »

Érdekességek a fekete borsolajról

A fekete bors (Piper nigrum) a trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A fekete bors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A fekete bors a paprika után a magyar konyha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!