Gyógyfutár

Fűszerpatika: vagyis otthoni fűszereink gyógyhatása 2.

Ahogy a korábbiakban is láthattuk, a konyhában található mindennapos fűszerek, melyeket ételeink ízesítésére használunk, azok nem csak erre jók. Bizony van köztük nagyon sok, aminek számos gyógyhatása van és bátran használható arra, hogy javítsuk egészségünket. Néhány növény annyira alap része a konyhának, hogy nem is gondolnánk mi más mindenre is jó. Lássuk! Szerecsendió: hangulatjavítónak tökéletes…. Tovább »

Az 517 forintos egészség

Télen sokkal gyakoribbak a megfázásos, náthás megbetegedések, mint nyáron. Tévhit, hogy a hideg okozza a kellemetlen tüneteket, az csupán megfelelő közeget biztosít a vírusoknak, baktériumoknak immunrendszerünk legyengítésével.  Másik oka a téli megfázásoknak, hogy szervezetünk kevesebb d-vitamint termel a ködös, borult időben, mely szervezetünk védekező, ellenálló képességét csökkenti. A betegség zárt közösségekben, terekben terjed leggyorsabban, hiszen… Tovább »

Sokkold a nyelved! Csócsálj zsázsát!

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) a káposztafélék  családjába tartozó faj.A legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény: a vetés után 12–14 nappal már fogyasztható. Népi nevei: salátatorma, vadmustár, szépítőfű, kányafű, kerti tormafű, kerti rézsuka, kis zsázsafű). A növény szárát és szikleveleit esszük – esetleg az első, zsenge lomblevelekkel együtt, mert ezek íze éppen olyan kellemes, mint a szikleveleké. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!