Gyógyfutár

A lédús szőlő pozitív tulajdonságai

Az ősz tagadhatatlan gyümölcse a szőlő, mely a legrégebben termesztett gyümölcseink között tartható számon. Termesztése már több száz évre vezethető vissza, nemcsak a Kárpát-medencében. Több fajtája is van, a kis szeműtől egészen a nagy szeműig, a szinte fekete színűtől egészen a világos sárga színig élvezhető ez a gyümölcs. De miért is érdemes fogyasztani? Számos jótékony… Tovább »

A szilva

Javában pörög a szilvaszezon! Amellett, hogy nagyon finom süteményeket lehet belőle készíteni, a szilvalekvárról már nem is beszélve, érdemes minél többet fogyasztani, amikor tehetjük. Sok fajtája van, ezek méretben, színben is különböznek egymástól, de számos jótékony tulajdonsága van, melyek pozitívan hatnak testünkre. Ismerkedjünk meg néhánnyal! C-vitamin – sok C-vitamint tartalmaz, így antioxidánsokban is bővelkedik. A… Tovább »

A lila hagyma gyógyító ereje

Nem csak ízéért érdemes megszeretni és fogyasztani!  Ígéretesek azok a kutatási eredmények, melyek a növényben található kvercetin nevű antioxidáns jótékony hatásairól tanúskodnak. A vegyület gátolja a ráksejtek szaporodását, valamint segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Bár ez a hasznos anyag más növényekben is megtalálható – például a bodzában vagy a hársfavirágban –, a… Tovább »

Sokkold a nyelved! Csócsálj zsázsát!

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) a káposztafélék  családjába tartozó faj.A legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény: a vetés után 12–14 nappal már fogyasztható. Népi nevei: salátatorma, vadmustár, szépítőfű, kányafű, kerti tormafű, kerti rézsuka, kis zsázsafű). A növény szárát és szikleveleit esszük – esetleg az első, zsenge lomblevelekkel együtt, mert ezek íze éppen olyan kellemes, mint a szikleveleké. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!