Gyógyfutár

Az olajbogyó egészséges!

Talán kevesen tudják, de az olajbogyó egy gyümölcs, annak ellenére hogy általában sós lében tároljuk és fogyasztjuk. Termesztése nagyon régre nyúlik vissza, még az ókori Görögországba. Szépen lassan kezdett el terjedni, illetve eljutni az ázsiai országokban, Egyiptomba, majd pedig Európába is.  Ez nagyon jó, hiszen számos jótékony hatása van. Telítetlen zsírsavakt tartalmaz, például linolsav, vagy… Tovább »

Szotyizni jó!

Egy jó focimeccs közben mi sem esik jobban mint szotyolát, vagyis napraforgó magot ropogtatni és bontogatni. Legalábbis nálunk ez a szokás! Amellett, hogy nagyon finom, nagyon egészséges is! a napraforgó mag egy nagyon értékes olajos mag, még az olajos magvak közül is kiemelkedik mert több mint 40% olajat tartalmaz és ebből nagyon nagy része esszenciális… Tovább »

6+1 gyógyhatása a céklának!

Egy igazi téli vitaminbombát ismerünk meg ma! Nem csak isteni zöldség, de emellett egy nagyon hasznos gyógynövény is. Már nagyanyáink is használták bizonyos tünetek kezelésére, és napi 1 marék cékla csodákra képes a szervezetünkkel. Döbbenetes, hogy mennyi mindenre nyújthat gyógyírt. 1. Vitaminok, ásványi anyagok: a téli időszakban talán a legfontosabb vitaminforrás, hiszen tartalmaz C-vitamint és… Tovább »

Szuper élelmiszerek tárháza!

Mik is azok a “szuperélelmiszerek”? Ez a szó tartalmaz minden olyan ételt, gyümölcsöt, zöldséget melyek tápanyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag. Ezek az élelmiszerek önmagukban is jótékonyak hatnak a szervezetünkre. Számos ilyen élelmiszert sorolhatnánk, de most nézzük meg a legfontosabbakat! Gabonafélék: ide tartozik például a köles, zab, tönköly, bulgur, hajdina, a barna rizs, ezekkel változatossá tehetjük… Tovább »

A lédús szőlő pozitív tulajdonságai

Az ősz tagadhatatlan gyümölcse a szőlő, mely a legrégebben termesztett gyümölcseink között tartható számon. Termesztése már több száz évre vezethető vissza, nemcsak a Kárpát-medencében. Több fajtája is van, a kis szeműtől egészen a nagy szeműig, a szinte fekete színűtől egészen a világos sárga színig élvezhető ez a gyümölcs. De miért is érdemes fogyasztani? Számos jótékony… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!