A karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak a köretek. Az egyik legnépszerűbb klasszikus a burgonyapüré vagy póriasabb nevén krumplipüré. Ha már meguntad a nudlit, a gombócot, a kis lángost akkor összedobhatsz egy ínyenc burgonyakrémlevest.
kimaradt burgonyapüré , legalább 4-5 evőkanálnyi
1/2 fej hagyma
2 dl húsleves alaplé ( kockából)
10 dkg reszelt parmezán
1 kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió, kurkuma
1 dl tejszín
Elkészítés:
A hagymát, kaliforniai paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megkeseredjen a fokhagyma pirítás közben. Miután szépen megpirult, felöntjük 2 dl húsleves alaplével és a tejszínnel. Fűszerezzük ízlés szerint szerecsendióval és kurkumával. Sót, a parmezán miatt én nem adtam hozzá, de természetesen azt is lehet. Ha felforrt a tejszín, akkor jöhet hozzá a pár kanál burgonyapüré és a parmezán. Mielőtt beletesszük a krumplipürét, kicsit törjük meg villával, hogy biztosan csomómentes , lágy krémes levest kapjunk.
Jó étvágyat !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: