Gyógyfutár

Mit kezdjünk a megmaradt krumplipürével?

A karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak a köretek. Az egyik legnépszerűbb klasszikus a burgonyapüré vagy póriasabb nevén krumplipüré. Ha már meguntad a nudlit, a gombócot, a kis lángost akkor összedobhatsz egy ínyenc burgonyakrémlevest.

Hozzávalók:

kimaradt burgonyapüré , legalább 4-5 evőkanálnyi

1/2 fej hagyma

2 dl húsleves alaplé ( kockából)

10 dkg reszelt parmezán

1 kaliforniai paprika

1 gerezd fokhagyma

szerecsendió, kurkuma

 1 dl tejszín

 

Elkészítés: 

A hagymát, kaliforniai paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk és  olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megkeseredjen a fokhagyma pirítás közben. Miután szépen megpirult, felöntjük   2 dl húsleves alaplével és a tejszínnel. Fűszerezzük ízlés szerint szerecsendióval és kurkumával. Sót, a parmezán miatt én nem adtam hozzá, de természetesen azt is lehet. Ha felforrt a tejszín, akkor jöhet hozzá a pár kanál burgonyapüré és a parmezán. Mielőtt beletesszük a krumplipürét, kicsit törjük meg villával, hogy biztosan csomómentes , lágy krémes levest kapjunk.

Jó étvágyat !

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!