Gyógyfutár

Edámis sajtgolyó

Aki sütött már valaha rántott sajtot, annak lepereghet a kép a szeme előtt, ahogy a sajt négy sarkáról lecsúszik a takaros bunda. Ez eddig még nem is lenne gond, de amikor vetkőzik a “kicsike” és az egész serpenyőben ropogósra sült sajt darabok cikáznak. Ami megkeseríti az olajat és az egész estét is. Marad a levetett bunda és párás tekintettel nézzük a szökevénysajtunkat. Nos, ezzel a recepttel nem így lesz. Teszteld!

Hozzávalók:

25 dkg reszelt trappistasajt

10 dkg reszelt edámi

2 egész tojás

3-4 kanál zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kétféle reszelt sajtot elvegyítjük egymással majd hozzáadjuk a két egész tojást. Gondosan elkeverjük a sajtokkal és miközben keverjük, kanalanként beledolgozzuk a zsemlemorzsát.

Ezután vizes kézzel dióméretű gombóckákat gyúrunk és bő olajban kisütjük.

Fontos, hogy olyan bő legyen az olaj, hogy a gombócok elmerüljenek benne.

Csinálhatunk lapított formát is, ha takarékoskodni szeretnénk az olajjal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!