Talán jogos lehet a kérdés, mitől lesz izgalmas egy sárgarépa krémleves? Ezúttal a szokásos fűszerek elhagyása és a reszelt gyömbér okoz majd ízlelőbimbóinknak meglepetést és izgalmat. Kötényeket fel, hámozót a kézbe!
Hozzávalók:
15 dkg vaj
olívaolaj
1 csokor újhagyma
40 dkg zsenge, reszelt sárgarépa
gyömbér
2 narancs
1 l alaplé
2 evőkanál zsírszegény tejföl
bors, só
Elkészítés:
A feldarabolt újhagyma zöld nélküli részét megsózzunk, majd egy kevés vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zsenge reszelt sárgarépát, amit szintén kissé megpárolunk.
Hozzáadjuk egy narancs kifacsart levét, és belereszelünk ízlés szerinti mennyiségű gyömbért. Aki nem kedveli a gyömbér jellegzetes ízét, az ki is hagyhatja a receptből. Amikor a sárgarépa kiengedte magából a nedvességet, felöntjük a zöldség alaplével.
A levest krémesre turmixoljuk, majd tovább kevergetve hozzáadunk 2 nagy evőkanál zsírszegény tejfölt. Tálalásnál szórjunk rá zsázsa vagy retekcsírát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: