Tört már Rád az az érzés, hogy úgy ennél valamit, amit csak Anyukád tud isteni finomra elkészíteni? Rám elég sűrűn. Mivel gyerekkoromban csak hosszas könyörgés árán lehetett levest diktálni belém, ezért a legkülönbözőbb történetekkel álltak elő a szüleim. A mamánál a lebbencsleves “lepedő leves” volt. Szentül hittem, hogy felkockázott lepedőből van, a grízgaluskáról pedig azt hittem felhőből lett nagy gondosan kiszaggatva. Mégis a krumpligombóc leves volt a kedvencem. Jó sok zöldséggel, aminek az ízét szerettem de egy jó ideig a tányér szélére száműztem őket. Mivel külön élek, és Édesanyám szombat délelőtt mással volt elfoglalva, magamra maradtam. Megakartam úszni a dolgot valahogy gyorsan…és így lett a gnocchiból krumpligombóc dublőr. Jelentem, engem becsapott! 🙂
1/2 csomag gnocchi
zöldségleves kocka
csirkemell
petrezselyem zöld
tejföl
2-3 szál újhagyma
sárgarépa, gyökér,
zellerszár,
pár szem burgonya
Elkészítés:
A vékony csíkokra vágott csirkemellet és a felkarikázott új hagymát, pár kanál olajon alaposan lepirítjuk. Erre jöhetnek a megtisztított és felkockázott zöldségek. A zellerszárat kb 1 db darabokra vágjuk és az is mehet a fazékba. Felöntjük vízzel és ízesítjük. Só, bors és a felvágott petrezselyem zöld mindenképpen kerüljön bele. Puhára főzzük a zöldségeket és a húst is. Majd az utolsó fázisban tesszük hozzá a gnocchit. Ne ijedjünk meg, hamar a felbukkannak a gombóckák, de még főzzük legalább 3-4 percig. A tejfölt csak ezután adjuk hozz, a szokásos módon, hogy ne legyen csomós.
Ez a leves másnapra még finomabb!!!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: