Nekem a február a farsangi időszak kezdetét és egyben az önfeledt fánkmajszolás eljöttét jelenti számomra. A szalagos fánkot a Mamival, a töltötteket pedig a Hugival együtt készítjük (vagyis kisírom, hogy csinálják meg 🙂 ) Ezért a lelkiismeret furdalás elkerülése végett én is megtanultam tavaly fánkot készíteni. Pofon egyszerű és nagyon kapós!
Hozzávalók / 4 adag
A fánkhoz:
2.5 dl víz
2 ek barna cukor
1 csipet só
8 dkg vaj
15 dkg finomliszt
2 db tojás
0.5 teáskanál vanília aroma
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A tetejére
5 dkg vaníliás cukor
2 teáskanál fahéj
A csokiszószhoz:
3 dl tejszín + 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé+ 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítés:
A csokiszószhoz gőz felett megolvasztjuk az étcsokit és hozzáadjuk a tejszínt. Csomómentesre keverjük és hozzáadunk 1 tasak vaníliás cukrot.
Készüljetek elegendő mennyiséggel mert nagyon hamar el fog fogyni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: