Gyógyfutár

Karácsonyi linzerkarika – készülődés az ünnepekre

Lassan de biztosan pörögnek a napok, hamarosan itt a karácsony. A Mikulás érkezése után hamarosan a 2. adventi gyertyát gyújtjuk. Éppen ezért el kell kezdeni a karácsonyi finomságokat gyűjteni és összeállítani a menüt. A lekváros, porcukros linzerkarika egy jó választás az ünnepi asztalra. Elkészítése nem nehéz, nagyon finom és a gyerekek is imádni fogják mert csak bekapják és szaladhatnak is tovább. Lássuk:

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

1 tojás sárgája

1 kiskanál sütőpor

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

barack lekvár

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot és a sütőport. Egy csipet sóval ízesítsük majd kavarjuk össze a tésztát. Ezután adjuk hozzá a margarint és morzsoljuk össze a hozzávalókat. A citrom héját belereszeljük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. Alaposan összedolgozzuk és gyúrjuk, amíg egy tésztát nem kapunk belőle. Ha ez megvan, akkor csomagoljuk folpackba és rakjuk a hűtőbe legalább egy órára. Ha letelt az egy óra, kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán 2-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Egy forma segítségével szaggassuk ki a formákat, a maradékot gyúrjuk újra és ismételjük meg a nyújtást és a szaggatást. Fontos, hogy ha a tészta felmelegszik, akkor ragadóssá válhat, ezért jó praktika, hogy miközben a kiszaggatott tésztákat tepsibe sütőpapírra rakjuk, addig a tésztát rakjuk vissza a hűtőbe, hogy ne melegedjen fel teljesen. A sütőt 180 fokra melegítsük és 10-15 perc alatt készre sütjük a kis kerek lapokat. A formáknak az egyik fele legyen teli, a másiknak a közepén legyen egy lyuk. Amint kihűltek ezeket fogjuk összepárosítani. Alulra a teli tészta, felülre a lyukas. Megtöltjük lekvárral őket, egy jól zárható dobozba rakjuk őket, és egy napig pihenni hagyjuk. Másnapra puha és omlós lesz. Mielőtt az ünnepi asztalra rakjuk szórjuk meg porcukorral. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!