A húsgolyónál nincs is jobb választás akkor, mikor fogalmunk sincs, hogy mit rakjunk az asztalra. A húson túl turbózzuk fel zöldségekkel. Így nem csak finomabb, de a nehezebben emészthető sertés darált húst is könnyebbé tehetjük. Ami pedig biztos, hogy a család apraja nagyja imádni fogja, hiszen csak egy falat az egész. Ebédre főételnek, de napközbeni csipegetős ételnek is teljesen megfelelő, tejfölös vagy paprikás-paradicsomos mártogatóssal pedig szinte tökéletes.
Hozzávalók:
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg cukkini
1 csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A darált húst keverjük össze a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemlékkel, verjük bele az 1 tojást. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Aprítsuk össze a csokor petrezselymet is és azt is tegyük a masszához. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint majd alaposan keverjük össze, hogy mindenhova jusson minden. Ezután jöhetnek bele a zöldségek. A káposztareszelőn lereszelt cukkinit és sárgarépát adjuk hozzá úgy, hogy a zöldségek levét nyomkodjuk ki, hogy ne legyen vizes a massza. Újra keverjük össze jó alaposan majd rakjuk félre egy negyed órára pihenni. Ezután formázzunk belőle apró golyókat, és közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára és ropogósra. És már ehető is.