Gyógyfutár

Csak egy falat: mini zöldséges húsgolyók

A húsgolyónál nincs is jobb választás akkor, mikor fogalmunk sincs, hogy mit rakjunk az asztalra. A húson túl turbózzuk fel zöldségekkel. Így nem csak finomabb, de a nehezebben emészthető sertés darált húst is könnyebbé tehetjük. Ami pedig biztos, hogy a család apraja nagyja imádni fogja, hiszen csak egy falat az egész. Ebédre főételnek, de napközbeni csipegetős ételnek is teljesen megfelelő, tejfölös vagy paprikás-paradicsomos mártogatóssal pedig szinte tökéletes.

Hozzávalók:

50 dkg sertés darált hús

2 zsemle

1 fej vöröshagyma

1 tojás

2 gerezd fokhagyma

20 dkg sárgarépa

20 dkg cukkini

1 csokor petrezselyem

só, bors

Elkészítés:

A darált húst keverjük össze a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemlékkel, verjük bele az 1 tojást. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Aprítsuk össze a csokor petrezselymet is és azt is tegyük a masszához. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint majd alaposan keverjük össze, hogy mindenhova jusson minden. Ezután jöhetnek bele a zöldségek. A káposztareszelőn lereszelt cukkinit és sárgarépát adjuk hozzá úgy, hogy a zöldségek levét nyomkodjuk ki, hogy ne legyen vizes a massza. Újra keverjük össze jó alaposan majd rakjuk félre egy negyed órára pihenni. Ezután formázzunk belőle apró golyókat, és közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára és ropogósra. És már ehető is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!