A hidegebb idő beköszöntével egyre jobban vágyunk begubózni, ehhez mi sem jobb, mint egy krémesen lágy, könnyű, zöldség leves. Ráadásul a karfiol nagyon egészséges zöldség, amellett hogy főételnek, köretnek is megállja a helyét, levesnek is isteni. Ma készítsünk egy nagyon krémes levest belőle.
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
9 dl tej
9 dl húsleves alaplé
2 evőkanál olívaolaj
só,bors
25 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Először a karfiolt tisztítsuk meg, majd szedjük rózsáira. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg. A két kanál olívaolajon dinszteljük meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagyma gerezdeket is. Pirítsuk össze a hagymákat, majd adjuk hozzá a karfiol rózsákat és öntsük fel az alaplével. Amikor felforrt még főzzük legalább 30 percig, addig amíg a karfiol teljesen meg nem puhul. Ha ez megvan, akkor vegyük le a gázról, botmixer segítségével pépesítsük össze hogy jó krémes legyen az állaga. Öntsük hozzá a tejet és a reszelt sajtot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint majd forrásig rakjuk vissza a tűzre. Már készen is van. Pirított kenyérkockákkal találhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: