A kelbimbó egy nagyszerű zöldség, annak ellenére, hogy sokan megijednek a neve hallatán. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amik fontosak a szervezet számára. Most egy nagyon egyszerű, nagyon gyors rakott ételt próbálunk ki, családoknak kötelező elkészíteni, mert extra húst tartalmaz, hogy a ne csak zöldség legyen benne.
Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
2 bögre rizs
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt (lehet több is)
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 kiskanál köménymag
vaj (tepsihez)
só, bors
étolaj
Elkészítés:
Először főzzük meg a kelbimbót sós vízben, majd főzzük ki a rizst. Közben pucoljuk meg a hagymákat. A vöröshagymát olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a köménymagot és keverjük össze. A darált húst öntsük hozzá és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, alaposan kavarjuk össze és pirítsuk össze a hozzávalókat, addig amíg a hús jó nem lesz. Ezután keverjük össze a húst a rizzsel, a kelbimbóról öntsük le a vizet. Egy nagyobb tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg a zsemlemorzsával. Alulra rakjuk a kelbimbókat, de a negyedét hagyjuk meg. A tetejére öntsük a húsos rizses keveréket, szépen oszlassuk el, hogy mindenhova egyenlően jusson. Majd a tetejére kenjük a tejfölt, a maradék kelbimbókat szét szórjuk a tetején és megszórjuk reszelt sajttal. A sütőt 200 fokra melegítjük és addig süssük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Már fogyaszthatja is a család.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: