Gyógyfutár

Töltött alma – a hideg napok desszertje

Ezeken a ködös, hideg napokon nincs is jobb, mint otthon, a meleg szobában múlatni az időt. És nincs is jobb alkalom a süti készítéshez. Egy igazi őszi finomság receptjét próbáljuk ki ma, ami nem csak egészséges, de gyorsan és egyszerűen is elkészül.

Hozzávalók:

4 db alma

8 dkg dió

5 dkg vaj

4 kiskanál méz

2 evőkanál mazsola

1 kiskanál fahéj

1 csipet szegfűszeg

fél vanília rúd

Elkészítés: 

Először az almákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a tetejüket és szedjük ki a belsejét. Fontos, hogy ne lyukasszuk át a gyümölcsöt. Tűzálló edénybe rakjuk őket. Ezután készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel apró darabokra a diót és keverjük össze a maradék hozzávalókkal. A mézzel, a mazsolával a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vanília rúd kikapart belsejével. Alaposan keverjük össze a tölteléket, majd töltsük meg vele az almákat. Mindegyiknek a tetejére rakjunk egy kis darab vajat, majd az almák tetejét visszahelyezve előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig süssük. Az utolsó 5 percben pedig vegyük le az almák tetejét. Már készen is van.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!