Ezeken a ködös, hideg napokon nincs is jobb, mint otthon, a meleg szobában múlatni az időt. És nincs is jobb alkalom a süti készítéshez. Egy igazi őszi finomság receptjét próbáljuk ki ma, ami nem csak egészséges, de gyorsan és egyszerűen is elkészül.
Hozzávalók:
8 dkg dió
5 dkg vaj
4 kiskanál méz
2 evőkanál mazsola
1 kiskanál fahéj
1 csipet szegfűszeg
fél vanília rúd
Elkészítés:
Először az almákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a tetejüket és szedjük ki a belsejét. Fontos, hogy ne lyukasszuk át a gyümölcsöt. Tűzálló edénybe rakjuk őket. Ezután készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel apró darabokra a diót és keverjük össze a maradék hozzávalókkal. A mézzel, a mazsolával a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vanília rúd kikapart belsejével. Alaposan keverjük össze a tölteléket, majd töltsük meg vele az almákat. Mindegyiknek a tetejére rakjunk egy kis darab vajat, majd az almák tetejét visszahelyezve előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig süssük. Az utolsó 5 percben pedig vegyük le az almák tetejét. Már készen is van.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: