Gyógyfutár

Isteni sütőtöklekvár naranccsal turbózva.

Ha már fogyóban van a nyári elemózsiás készlet, akkor a sütőtök lekvárral pillanatok alatt fel lehet tölteni a spájz polcait. Krémesen finom, naranccsal ízesítve pedig egyenesen isteni lesz a végeredmény. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így az egészségre is jó hatással van, cukorbetegek is fogyaszthatják. Arról nem is beszélve, hogy mind a sütőtök, mind pedig a narancs is nagyon egészséges étel, tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal.

Hozzávalók:

60 dkg sütőtök (megpucolva)

60 dkg narancs (megpucolva)

40 dkg xilit

10 g dzsemfix

1 citrom leve

4-5 szegfűszeg

1 kiskanál fahéj

2 kiskanál reszelt gyömbér

1 kiskanál vanília aroma

Elkészítés:

Először is a tököt és a narancsot is pucoljuk meg, majd kockázzuk fel őket. A narancsot lehetőleg úgy hámozzuk meg, hogy fehér rész ne maradjon rajta. Öntsük őket egy fazékba, adjuk hozzá a fűszereket. A szegfűszeget, fahéjat, gyömbért és a vanília aromát. Főzzük puhára az alapanyagokat. Akkor jó, ha a sütőtök megpuhul. Ha ez megvan, akkor szedjük ki belőle a szegfűszeget, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk össze az egészet. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és a xilitet, a dzsemfixet se hagyjuk ki. Keverjük simára a masszát, majd rakjuk vissza a gázra és forrástól számítva 1-2 percig főzzük még, folyamatosan kavargatva. És már készen is van a krémes lekvár. Vegyük le a gázról, töltsük üvegekbe és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Már lehet is feltölteni az üres polcokat. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!