A magyar hagyományoktól eltérve a töltött paprikát nem paradicsomszósszal készítjük, hanem a sütőben sütjük meg. Nagyon jó választás annak, aki húst is meg zöldséget is akar az asztalra rakni. Isteni töltelékkel garantált a siker.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
3 db tojás
5 dkg rizs
2 pohár kefir
1 vöröshagyma
4 kiskanál őrölt pirospaprika
2 kiskanál őrölt fekete bors
só, olaj
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Egy kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst addig süssük, amíg kifehéredik, ezután adjuk hozzá a fűszereket. A pirospaprikát, borsot, sót ízlés szerint és a rizst is. Egy kevés vizet öntsünk hozzá és alaposan kavarjuk össze. Pár percig főzzük és kavargassuk. Amikor összeállt a töltelék, akkor rakjuk félre. Amíg hűl, csumázzuk ki a paprikákat, vágjuk le a tetejüket. Töltsük meg a langyos töltelékkel, a tetejét helyezzük vissza rá és rakjuk a zöldségeket tepsibe vagy jénai tálba szorosan egymás mellé. Öntsük fel vízzel, úgy hogy körülbelül a paprikák egyharmadáig érjen a víz. Betesszük a sütőbe és szinte készre sütjük. Addig elkészítsük az öntet. A kefirt keverjük össze a tojásokkal, és amikor már majdnem megsült a paprika, akkor öntsük a tetejére a kefires öntetet, rakjuk vissza a sütőbe és pár perc alatt – amíg a teteje megpirosodik – készre sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: