Gyógyfutár

Teljes kiőrlésű banános palacsinta

Mint ahogy arról már korábban olvashattunk, amellett, hogy a banánban sok a cukor meg a kalória, nagyon egészséges gyümölcs. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amik fontosan a szervezet számára. Emellett támogatja az emésztést, és jótékonyan hat a vérnyomásra is. Ha pedig már meguntuk magában enni a banánt, akkor bármilyen finomságot lehet készíteni belőle. Ma egy isteni finom amerikai palacsinta receptet próbálunk ki, ami nem csak finom de egészséges is, hiszen teljes kiőrlésű liszttel készül.

Hozzávalók:

2 db banán

3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

3 db tojás

1 dl tej

1 kávéskanál sütőpor

1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét és a fehérjéből azonnal verjünk kemény habot. Ezután a sárgájához adjuk hozzá a tejet, lisztet a sütőport és a banánokat. Mindezeket egy botmixer segítségével pépesítsük össze. Ha ez megvan, akkor nagyon óvatosan forgassuk bele a habot, hogy ettől még sűrűbb legyen a tészta. Ha elkészült a tészta, akkor a serpenyőbe, amiben palacsintát szoktunk készíteni olvasszunk fel vajat, majd 1-1 evőkanálnyi tésztát rakjunk bele. Egyenletes körben kicsit lapítsuk ki a tésztát, majd süssük addig, amíg valamennyire meg nem szilárdul, illetve aranybarna színe nem lesz. Ezután fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is aranybarnára. Tálaláskor banánszeletekkel és juharsziruppal fogyasztható, de magában is nagyon finom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!