Gyógyfutár

Fokhagymakrémleves tejszínnel – a megfázás ellenszere

Ahogy azt a korábbiakban megtudhattuk, a fokhagyma nagyon jó gyógynövény, amellett hogy az egyik legjobb fűszernövény. Érdemes az ételeket ezzel ízesíteni, mert olyan vírusölő és baktériumölő hatása van, hogy felveszi a harcot a megfázással és erősíti az immunrendszert. Egy nagyon finom, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető tejszínes krémleves receptjét ismerjük meg ma. 

Hozzávalók:

7 dl alaplé

14 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

2 dl tejszín

5 dkg liszt

5 dkg vaj

só,bors

Elkészítés:

Pucoljuk meg a hagymákat. A vöröshagymát vágjuk fel apró kockákra, majd pirítsuk meg a vajon. Amint üveges lesz, fokhagyma préselővel nyomjuk bele a fokhagyma gerezdeket, úgy hogy 2-3 szemet hagyjunk egészben és azt rakjuk félre. Pirítsuk tovább együtt a hagymákat, majd szórjuk meg a liszttel és kavargassuk. Amint kellően megpirult, akkor öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Az egészben hagyott gerezdeket rakjuk hozzá. Legalább 20 percig főzzük, addig amíg az egész gerezdek megpuhulnak. Ha készen van, akkor ezeket a gerezdeket vegyük ki, és a maradékot turmixoljuk össze. Pirítóssal és sajtszórással tálalható is.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!