Az olaszok egyik nemzeti ételének számít, nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető és még nagyon finom is. Reggelire kitűnő választás, nem telít, kellően fűszeres, paradicsomos, egész délelőtt frissen tart és még egészséges is.
Hozzávalók:
4 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma + a bagett kenéséhez
1 vöröshagyma
8 levél bazsalikom
olívaolaj
1 kanál oregánó
só,bors
Elkészítés:
A bagettet vágjuk fel, locsoljuk meg olívaolajjal és dörzsöljünk el rajta fél gerezd fokhagymát. Tegyük tepsibe és rakjuk a sütőbe. 200 fokon 5-10 perc alatt ropogósra sütjük. Közben a paradicsomot, fokhagymát, és vöröshagymát, vágjuk fel minél apróbb kockákra, majd szeleteljük bele a bazsalikomleveleket is. Keverjük össze a hozzávalókat, majd ezután adjuk hozzá a fűszereket. Az oregánót és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, 2-3 evőkanál olívaolajjal keverjük össze. És már készen is van az igazi olasz ínyencség. A bagettek tetejére kanalazzuk és fogyasztható is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: