Csak pár napja, hogy berobbant az ősz, és nem is hazudtolja meg magát, máris néhány fokkal hűvösebb van. De az időjárás mellett a szezon gyümölcsei is cserélődnek, a finom, lédús dinnyét leváltja a szintén nagyon egészséges szilva, alma és a szőlő. A mai napon a szilváról tudunk meg többet. Egy szintén nagyszerű gyümölcsről van szó, magában is, de köretként vagy desszertként is fogyasztható. Gombócként akár főételnek is tálalható. Ha pedig meg akarjuk őrizni a hidegebb időkre, akkor lekvárt, vagy befőttet is készíthetünk belőle. De “hab a tortán”, hogy nem csak sokoldalúan felhasználható, hanem számos jótékony hatása van a szervezetünkre.
A szilva – fajtájától függően – júliustól egészen októberig terem. A szilvát, egy halvány kék színű hamvas, viaszréteg fedi. Ez védi meg a gyümölcsöt a kiszáradástól. Az érett szilvának mindig feszes a bőre, lehet puhább és keményebb is, színe általában élénkebb, illata friss és üde. Átlagosan egy fán 35-50 kg gyümölcs terem egy szezon alatt.
Néhány pozitív tulajdonsága: