Az egyik leggyorsabban és könnyen elkészíthető recept a morzsasüti. Hihetetlen, hogy pillanatok alatt egy nagyon finom desszertet tehetünk az asztalra. Szinte bármilyen gyümölccsel lehet variálni ezt süteményt, a nyárhoz hűen most őszibarackkal készítsük el.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
9 dkg cukor
15 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál keményítő
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
A töltelékhez:
fél kg őszibarack
1 evőkanál búzadara
1 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először is készítsük elő a gyümölcsöt. Tisztítsuk és hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk apróbb kockákra. Ezután szórjuk a tetejére az 1 evőkanál cukrot és búzadarát meg a vaníliás cukrot. Keverjük össze és rakjuk félre. Ezután készítsük el a tésztát. A lisztet keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, szódabikarbónával, a keményítővel és egy csipet sóval. Kavarás után rakjuk bele a puha vajat és így is keverjük össze egy villa segítségével. Addig kavarjuk, amíg nedves homokhoz hasonlító masszát nem kapunk. Ezt a masszát rakjuk egy sütőpapírral kibélelt és vajjal kikent tepsibe vagy formába. (A forma mérete 24-26 cm) Természetesen a sütőpapír tetejét kenjük meg a margarinnal. A tésztának a 2/3 részét rakjuk a formába, egyenletesen rendezzük el és kézzel nyomkodjuk szét. Erre öntsük rá a barackos keveréket, egyenletesen, hogy mindenhova jusson. Öntsük rá a megmaradt tésztát elszórva, majd előmelegített, 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük készre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: