Gyógyfutár

Villámgyors barackos sütemény

Az egyik leggyorsabban és könnyen elkészíthető recept a morzsasüti. Hihetetlen, hogy pillanatok alatt egy nagyon finom desszertet tehetünk az asztalra. Szinte bármilyen gyümölccsel lehet variálni ezt süteményt, a nyárhoz hűen most őszibarackkal készítsük el.

Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg liszt

9 dkg cukor

15 dkg margarin

2 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál keményítő

1 késhegynyi szódabikarbóna

csipet só

A töltelékhez:

fél kg őszibarack

1 evőkanál búzadara

1 evőkanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Először is készítsük elő a gyümölcsöt. Tisztítsuk és hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk apróbb kockákra. Ezután szórjuk a tetejére az 1 evőkanál cukrot és búzadarát meg a vaníliás cukrot. Keverjük össze és rakjuk félre. Ezután készítsük el a tésztát. A lisztet keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, szódabikarbónával, a keményítővel és egy csipet sóval. Kavarás után rakjuk bele a puha vajat és így is keverjük össze egy villa segítségével. Addig kavarjuk, amíg nedves homokhoz hasonlító masszát nem kapunk. Ezt a masszát rakjuk egy sütőpapírral kibélelt és vajjal kikent tepsibe vagy formába. (A forma mérete 24-26 cm) Természetesen a sütőpapír tetejét kenjük meg a margarinnal. A tésztának a 2/3 részét rakjuk a formába, egyenletesen rendezzük el és kézzel nyomkodjuk szét. Erre öntsük rá a barackos keveréket, egyenletesen, hogy mindenhova jusson. Öntsük rá a megmaradt tésztát elszórva, majd előmelegített, 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük készre.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!