Gyógyfutár

Hogyan készítsünk egres lekvárt?

Ahogy már korábban megismertük, az egres amellett, hogy nagyon aprócska gyümölcs, annál egészségesebb. Kissé savanykás íze pedig nagy népszerűségnek örvend. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, emellett az emésztésre is rendkívül jó hatással van. Most készítsünk a vörös színű változatából nagyon finom lekvárt, ami nem tartalmaz tartósítószert.

Hozzávalók: ( 3db 300ml-es üveghez)

1 kg vörös egres

25 dkg cukor

1 citrom leve

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az egrest tisztítsuk meg, a két végét vágjuk le, majd turmixoljuk le az egészet. Úgy finomabb a lekvár, ha nagyobbra hagyjuk a pépesítést. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és a cukrokat. Kavarjuk össze, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük a lekvárt. Legalább 1 órán keresztül kell főzni, hiszen az egeres keményebb héjának kell ennyi idő, hogy megpuhuljon. Készítsük elő az üvegeket, teljesen száraz, tiszta üvegekbe töltsük ki a lekvárt. Ezután már csak száraz dunsztba kell tenni őket, hogy kihűljenek és ezután mindenféle tartósítószer nélkül is isteni íze van. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!