Befőzés: befőttnek sárgadinnyét!

A sárgadinnye a nyár egyik isteni finom gyümölcse, és mint a korábbiakban kiderült nagyon egészséges is. Erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat az emésztésre és a vérnyomásra is. Rengeteg vitamint, ásvány anyagot és fontos nyomelemet tartalmaz. Éppen ezért érdemes elraktározni télire is ezt a nagyszerű gyümölcsöt. Készítsünk sárgadinnye befőttet, ami nagyon egyszerű, nagyon gyors és szerintem nagy sikere is lesz a téli hónapokban.

Hozzávalók:

1 kg sárgadinnye

0,5 liter víz

15 dkg cukor

1 vaníliás cukor

nátrium benzonát

Elkészítés:

A gyümölcsöt tisztítsuk meg és távolítsuk el a héját, majd vágjuk fel akkora kockákra, amekkorát el akarunk rakni. Ezután a cukrokat öntsük egy tálba és főzzük sziruposra. Amint felforr, adjuk hozzá a sárgadinnye darabokat és alaposan keverjük össze. Adjunk hozzá egy kis csipet nátrium benzonátot, ez segít a tartósításban. Egy percig hagyjuk állni ebben a cukros lében a gyümölcsöt, fontos, hogy nem szabad megfőzni, mert akkor elveszti az értékes anyagokat. Ezután tegyük száraz üvegbe a forró befőttnek valót. Egy pléddel betakarva hagyjuk kihűlni és már készen is van. Télen a nyári ízek kavalkádját nyújtja.

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »