A sárgadinnye a nyár egyik isteni finom gyümölcse, és mint a korábbiakban kiderült nagyon egészséges is. Erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat az emésztésre és a vérnyomásra is. Rengeteg vitamint, ásvány anyagot és fontos nyomelemet tartalmaz. Éppen ezért érdemes elraktározni télire is ezt a nagyszerű gyümölcsöt. Készítsünk sárgadinnye befőttet, ami nagyon egyszerű, nagyon gyors és szerintem nagy sikere is lesz a téli hónapokban.
1 kg sárgadinnye
0,5 liter víz
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
nátrium benzonát
Elkészítés:
A gyümölcsöt tisztítsuk meg és távolítsuk el a héját, majd vágjuk fel akkora kockákra, amekkorát el akarunk rakni. Ezután a cukrokat öntsük egy tálba és főzzük sziruposra. Amint felforr, adjuk hozzá a sárgadinnye darabokat és alaposan keverjük össze. Adjunk hozzá egy kis csipet nátrium benzonátot, ez segít a tartósításban. Egy percig hagyjuk állni ebben a cukros lében a gyümölcsöt, fontos, hogy nem szabad megfőzni, mert akkor elveszti az értékes anyagokat. Ezután tegyük száraz üvegbe a forró befőttnek valót. Egy pléddel betakarva hagyjuk kihűlni és már készen is van. Télen a nyári ízek kavalkádját nyújtja.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: