Gyógyfutár

Sárgabarackfagyi – hűsítő a kánikulában

Ebben a 30 fokos kánikulában nincs is jobb hűsítő, mint egy hideg fagyi. Személy szerint én a gyümölcsösöket részesítem előnyben, ezért itthon is van, hogy az aktuális gyümölcsökből készítek egy kis frissítőt. Most egy sárgabarack fagyi mellett döntöttem, ami a tejszínnek köszönhetően krémes. Maga a gyümölcs is finom, de fagyiként is beállja a helyét. Lássuk hogyan készül.

Hozzávalók:

fél kg sárgabarack

5 dl tejszín

1 kanál méz

Elkészítés:

Először is tisztítsuk meg a gyümölcsöt, vágjuk félbe és magozzuk ki. A barackokból öt szemet vágjunk kockákra vagy csíkokra, ahogy szimpatikusabb, ezt rakjuk félre. Ami megmaradt, azt botmixer segítségével turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a mézet. Az egy kanál méz lehet több és kevesebb is, ízlés szerint, ki hogyan szereti. A hozzávalók hozzáadása után kavarjuk tovább botmixerrel, hogy pépes legyen. Egy fakanál segítségével forgassuk bele a masszába a feldarabolt barack darabokat is. Ezután vegyük elő a pálcikás jégkrém formákat és kanalazzuk bele a jégkrémet. Rakjuk a fagyasztóba, és még legalább kétszer kavarjuk át a fagyóból kivéve addig amíg teljesen megfagy, utána már majd fogyasztható is. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!