Gyógyfutár

Őszibarack lekvár egy kis csavarral

Az előzőekben megismertük az őszibarack jótékony élettani hatásait, hogy milyen jó hatással van a szervezetünkre. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, erősíti a szívet és az immunrendszert is. Természetesen a friss gyümölcsnél nincs is jobb, de ha megakarjuk őrizni az őszibarack ízét, akkor készítsünk belőle lekvárt, hogy a téli hónapokban is élvezhessük a remek ízt. Egy egyszerű receptet ízesítünk levendulával, ettől még finomabb lesz. Lássuk!

Hozzávalók: 

1,5 kg őszibarack

20 dkg cukor

7 szál levendulavirág

másfél csomag lekvárzselésítő

Elkészítés:

Először is mossuk meg és magozzuk ki a barackot, és hámozzuk meg. Nem muszáj meghámozni, mert héjával együtt is lehet készíteni, de én jobban szeretem úgy készíteni, hogy előtte megpucolom és az elkészült lekvárban nem zavarnak a héj darabok. Ha ez megvan, akkor kockázzuk fel a gyümölcsöt, majd a háromnegyed részét turmixoljuk össze. Ezután egy lábasba öntsük a turmixolt gyümölcsöt és a megmaradt felkockázott darabokat is. Belekeverjük a cukrot és a zselésítőt, 4:1 arányú a legjobb. Kezdjük el főzni és kavargassuk folyamatosan. Forrástól számítva főzzük még kb. 5-10 percig, majd rakjuk bele az összemorzsolt levendulát. Kavarjuk össze. Az üvegeket mossuk el, és teljesen száraz üvegekbe kezdjük kimérni a lekvárt. Tekerjük rá a tetejét majd 5 percre állítsuk fejre az üvegeket, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni a lekvárt. És már készen is van.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!