Szerintem nincs olyan ember, aki ne imádná a palacsintát. Legyen az lekváros, kakaós vagy éppen túrós. De a töltelékek tárháza végtelen, a sóstól egészen az édes palacsintákig, mindenki megtalálja a számára legfinomabb fajtát. Most egy igazi amerikai palacsintát fogunk elkészíteni, hiszen ott szokás, hogy reggelire ezt fogyasztják. Mondjuk meg is értem, hiszen isteni finom.
12 dkg finomliszt
3 db tojás
1,5 dl tej
1 kiskanál sütőpor
só
Elkészítés:
Először is válasszuk szét a tojásokat, a sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport. Ízesítsük egy csipet sóval, majd mindent keverjünk össze. Majd a fehérjéhez verjük habbá, egy nagyon kis kanál cukrot rakjunk hozzá, majd ha a hab jó lesz, akkor óvatosan forgassuk bele a tésztába. Pihentessük egy 10-15 percet a hűtőben, majd forró serpenyőben süssük készre őket, mindkét oldalát aranybarnára. A tetejére rakhatunk juharszirupot, karamellát, csokiszószt vagy vegyes gyümölcsöt is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: