Ez a kerek, piros zöldség csodákra képes a szervezetünkre. Nem elég, hogy szinte bárhogyan fogyasztható, sütve, főzve, levesnek, köretnek, de még főételnek is megállja a helyét. De emellett nagyon sok vitamint tartalmaz, ami jótékonyan hat a testünkre. Érdekesség, hogy maga a termés glüko-alkaloidokat tartalmaz, ami mérgező, viszont ez lebomlik és a piros zöldség már teljesen egészséges és finom. Lássuk, milyen előnyei vannak a paradicsom fogyasztásnak.
- Tartalmaz C-vitamint, A-vitamint, több nyomelemet és ásványi anyagot, mindezek nagyon hasznosak a szervezet számára.
- Vér és vesetisztító hatása van.
- Serkenti az emésztést.
- Hormonális változásokkal járó tüneteket is képes enyhíteni a nőknél a változó kor idején.
- Gyulladáscsökkentő.
- Gátolja az érelmeszesedést.
- Likopint tartalmaz, ami hatásos a rák ellen, mivel meggátolhatja a rákos sejtek növekedését. Ez azért is jó, mert ez főzés során nem bomlik le.
- A szívbetegségek ellen is jótékonyan lép fel.
- A májproblémákra is jótékony hatással van.
- Csökkenti a koleszterinszintet.
Ha naponta fogyasztunk paradicsomot, akkor már nagyon sokat tettünk egészségünkért és szervezetünkért, ezért bármilyen formában, bármikor érdemes lehet fogyasztani, hiszen az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: