Gyógyfutár

A piros csoda

Ez a kerek, piros zöldség csodákra képes a szervezetünkre. Nem elég, hogy szinte bárhogyan fogyasztható, sütve, főzve, levesnek, köretnek, de még főételnek is megállja a helyét. De emellett nagyon sok vitamint tartalmaz, ami jótékonyan hat a testünkre. Érdekesség, hogy maga a termés glüko-alkaloidokat tartalmaz, ami mérgező, viszont ez lebomlik és a piros zöldség már teljesen egészséges és finom.  Lássuk, milyen előnyei vannak a paradicsom fogyasztásnak.

  • Tartalmaz C-vitamint, A-vitamint, több nyomelemet és ásványi anyagot, mindezek nagyon hasznosak a szervezet számára. 
  • Vér és vesetisztító hatása van.
  • Serkenti az emésztést.
  • Hormonális változásokkal járó tüneteket is képes enyhíteni a nőknél a változó kor idején.
  • Gyulladáscsökkentő.
  • Gátolja az érelmeszesedést.
  • Likopint tartalmaz, ami hatásos a rák ellen, mivel meggátolhatja a rákos sejtek növekedését. Ez azért is jó, mert ez főzés során nem bomlik le. 
  • A szívbetegségek ellen is jótékonyan lép fel.
  • A májproblémákra is jótékony hatással van.
  • Csökkenti a koleszterinszintet.

Ha naponta fogyasztunk paradicsomot, akkor már nagyon sokat tettünk egészségünkért és szervezetünkért, ezért bármilyen formában, bármikor érdemes lehet fogyasztani, hiszen az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!