Gyógyfutár

Friss paradicsomsaláta mozzarellával

Az egyik kedvenc zöldségem a paradicsom. Magában is imádom, köretként, de a sütve is isteni finom. Egy nagyon könnyű, nagyon gyors salátát mindenki szívesen fogyaszt. Ráadásul ha még megbolondítjuk mozzarellával akkor még finomabb. Ez az üde, nyár, könnyű saláta megállja a helyét a nyári asztalon, még önmagéban is fogyasztható főétel nélkül.

Hozzávalók:

4 db paradicsom

1 csomag mozzarella (100 g)

bazsalikom

oregánó

1 fél fej lilahagyma

2-3 szál petrezselyem

2 evőkanál olívaolaj 

Elkészítés: 

A paradicsomot tisztítsuk meg majd vágjuk fel tetszés szerinti méretre. A mozzarellát csöpögtessük le, majd öntsük a paradicsomokra. A fél lilahagymát is tisztítsuk meg, majd szeljük fel és adjuk a paradicsomokhoz. A nagyobb darabokra vágott petrezselyem zöldet is adjuk a zöldségekhez. Ízesítsük ízlés szerin sóval, bazsalikommal és az oregánóval. Alaposan keverjük össze a salátát, de óvatosan hogy mindenhova jusson minden. Majd locsoljuk meg az olívaolajjal, ismét kavarjuk meg és már készen is van a saláta. Rakjuk a hűtőbbe hűlni és utána már fogyasztható is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!