Amikor a hőség napról napra csak tetőzik, másra sem vágyunk csak minél több hűvösre és hidegre. Ez a helyzet az ételekkel is, mi sem esik jobban mint egy hideg, de gyümölcsös leves. Nem csak teli van gyümölccsel, de egészséges és finom is. Nekem ez a kedvenc receptem, természetesen mindenki úgy készíti ahogyan szereti, de ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
1,3 kg gyümölcs – vegyesen cseresznye, sárgabarack, eper, alma, málna illetve bármilyen idényi gyümölcs
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
1 kiskanál fahéj
Hozzávalók:
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, majd vágjuk fel kis darabokra. Rakjuk őket egy fazékba, öntsük bele a vizet és rakjuk hozzá a citromhéjat és a fahéjat, ízesítsük egy csipet sóval. Amíg felforr, addig keverjük össze a lisztet, a cukrot és a tejszínt teljesen csomómentesre. Ha a leves felforrt, akkor egyenletesen kavargatva adjuk hozzá a tejszínes masszát 2dl forró gyümölcslével. Csomómentesre kavarjuk a masszát. Ha újra felforrt a leves, akkor még 5 percig lassan főzzük, majd hűtsük le a levest. Miközben hűl, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a citromlevet. A hűtőben hűtve hidegre hűtjük a levest. Tálaláskor tejszínhabot rakhatunk a tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: