Gyógyfutár

Mini egészség – avagy a zöldborsó

Igaz, hogy a zöldborsó egész évben kapható fagyasztott formában, mégis a friss, édes borsónál nincs is finomabb. Ez nem csak egy főzelék hozzávalója, hanem nagyon sok jótékony egészségügyi hatása van, ami nagyon jó hatással van szervezetünkre. Vegyünk sorra néhány jótékony hatást, amik talán a legfontosabbak.

  • Magnézium: nagyon sok magnéziumot tartalmaz, ami jót tesz az izmoknak és a szöveteknek. A magnézium nem engedi a kalcium kiválását a csontokból ezért nagyon fontos mindenki számára, illetve minden korosztály fogyassza.
  • Vitaminok: C-, B-és kalcium tartalma is nagyon magas. Ezek az anyagok leginkább nyers formában kamatoznak, ezért nem érdemes főzni ezt a zöldséget.
  • Szív és érrendszer védelme: a magnézium tartalmának köszönhetően jótékonyan hat a szívizomra is. A benne található káliumnak köszönhetően a szív jobban végzi a munkáját. Csökkenti a szív-és érrendszeri problémákat. 
  • Vérnyomás: nagyon hasznos a vérnyomásra is, akár magas, akár alacsony, ez az apró csodaszer a helyére teszi a vérnyomást. A benne található magnézium és mangán lehetővé teszi a vérnyomás normalizálását. Érdemes beiktatni a rendszeres étkezésbe is.
  • Emésztés és gluténérzékenység: emésztés serkentő hatása van, a benne található rostok gyorsítják az anyagcserét, így a székrekedés is elkerülhető. A borsó enyhíti a belekben lévő gyulladásokat és a glutén okozta problémákat is enyhítheti.
  • Fogyókúra: mivel serkenti az emésztést és a méreganyagok távozásában is segít, így a fogyókúrában is nagy szerepe van. Édes íze miatt nagyon sokan szeretik, a nassolnivalót is könnyen ki lehet vele váltani, hiszen nagyon egészséges és nem hizlal.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!