Mi sem esik jobban a kánikulában mint egy hideg, krémes desszert. És teli van finom gyümölccsel, ez pedig csak a ráadás. Még mindig időzzünk kicsit a málnánál, hiszen ez egy nagyon finom gyümölcs, és már a zöldségesek polcain is kapunk finom, édes málnát. Most próbáljuk ki ezt a receptet, nekem nagyon bevált! Egyszerű, nagyon gyors, egy igazán könnyű desszert.
10 dkg málna
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál zselatinfix
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
Először is készítsük el a habot. A habtejszínt verjük habbá a zselatinfixel. Keverjük bele a cukrot és a vaníliás cukrot is. Ezután egy villa segítségével törjük össze a málnát, de valamennyit hagyjunk egészben. A pépesített málnát óvatosan keverjük a habba. Töltsük meg a poharat habbal, a tetejére pedig rakjunk az egész málnából. Hűtőbe rakhatjuk hűlni, hogy hideg legyen, aztán már fogyasztható is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: