Már néhány zöldségesnél már láttam zsenge zöldborsót. Nagyon szeretem, hiszen isteni finom egy zöldség, és ha még édes is akkor a legfinomabb. Ma egy zöldborsókrémleves receptet mutatok nektek, ami kicsit eltér a hagyományostól, hiszen egy kis mentával ízesítjük.
40 dkg zöldborsó
1 csokor menta
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 póréhagyma
1 dl főzőtejszín
2 evőkanál olaj
só, bors
1 liter zöldség alaplé
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat és a vajat egy lábasban, majd rakjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát és pároljuk üvegesre, majd utána rakjuk bele az apró kockákra vágott fokhagymát. Ezt is megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és jó alaposan összekeverjük és pároljuk pár percig. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, ez utóbbit el is lehet hagyni. Ekkor felöntjük a zöldség alaplével és addig főzzük, amíg a borsó puha nem lesz. Amikor már puha a borsó, akkor levesszük a tűzről és beleszórjuk a kisebb darabokra csípett mentaleveleket és botmixerrel pépesítsük össze. Majd keverjük hozzá a tejszínt, az alapos keverés után rakjuk vissza a tűzre és folyamatosan kevergessük amíg el nem kezd forrni. Ekkor le is vehetjük a tűztől és már készen is van.