Gyógyfutár

Zöldborsókrémleves egy kis csavarral

Már néhány zöldségesnél már láttam zsenge zöldborsót. Nagyon szeretem, hiszen isteni finom egy zöldség, és ha még édes is akkor a legfinomabb. Ma egy zöldborsókrémleves receptet mutatok nektek, ami kicsit eltér a hagyományostól, hiszen egy kis mentával ízesítjük.

Hozzávalók:

40 dkg zöldborsó

1 csokor menta

2 gerezd fokhagyma

2 dkg vaj

1 póréhagyma

1 dl főzőtejszín

2 evőkanál olaj

só, bors

1 liter zöldség alaplé

Elkészítés:

Hevítsük fel az olajat és a vajat egy lábasban, majd rakjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát és pároljuk üvegesre, majd utána rakjuk bele az apró kockákra vágott fokhagymát. Ezt is megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és jó alaposan összekeverjük és pároljuk pár percig. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, ez utóbbit el is lehet hagyni. Ekkor felöntjük a zöldség alaplével és addig főzzük, amíg a borsó puha nem lesz. Amikor már puha a borsó, akkor levesszük a tűzről és beleszórjuk a kisebb darabokra csípett mentaleveleket és botmixerrel pépesítsük össze.  Majd keverjük hozzá a tejszínt, az alapos keverés után rakjuk vissza a tűzre és folyamatosan kevergessük amíg el nem kezd forrni. Ekkor le is vehetjük a tűztől és már készen is van.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!